arini bape haribulan ek??

Monday, July 6, 2009

carik keje..iyarkhhhh !!!

Jam menunjukkan 1.30 pagi.. maknenye skang da ari selasa..aku baru selesai ajar adek aku add math macam bese..selesai gak bab function tuh…(akhirnye…fuhhh..)..tapi harus diingat..bab yang laen bakal menjelma..stenbai ler ko ek Me’oz..hahaha..

Aku maseh lagi belom ley tido..bukan pasal tak mengantuk..tapi sebab aku sengaja sibukkan diri melayari internet buat yang ke berapa ribu kali aku pun tak taw…semata-mata untuk “sekali lagi” cari keje kosong..and now I realise what is the feeling of being a “job hunter”….(someone..please correct me if my grammar is wrong) hmm…syahdu beb…tapi ader “add on” perit ar…syahdu + perit = syahrit…humang aih…merosakkan bahase jek aku neh…

Aku da mule risau tahap gaban neh..lame giler dah aku dok umah..duit kuar jek yang ader..income tarak..seb bek wang yang dikumpul hasil pelayaran aku maseh lagi bersisa untuk menampung perbelanjaan seharian aku tanpa mintak duit kat orang tuaku yang da sememangnye serabut gak tengok aku kat umah lame-lame..susah-susah sangat ader yang aku belayar balek ni kang…rilekkkkkkk….jangan putus asa…!!

Aku tak ley berkeadaan sebegini terlalu lama...duit banyak mane pon hari-hari pakai susut gak dia..aku tak ley rase selesa…aku tak ley dok dalam comfort zone...aku harap..sume application aku ader datangkan hasil..baru la aku faham skang ape maksud “rezeki tak datang bergolek”….kite kene kejar dia…carik dia…dan itulah yang aku sedang lakukan skang..aku harus lebih giat…carik lagik banyak-banyak…apply lagik banyak-banyak….jage ko keje kosong…aku apply ko….haha…iyarkhhhhhhhhhh…..(nak sedapkan ati jek tuh..sebenarnye risau gaban neh..)

Oke..cakap banyak pun tak gune…cukup sampai sini...buat diriku sendiri…”Tabahkan hati dalam menempuh dugaan dan rintangan..”
Haaaa…apelagi??? Syuhhh..syuhhhhh….carik keje….!!!

Adiossss……

2 comments:

  1. Moh jadi drebar aku nak?
    kete sorong yang aku baru beli tu dahagakan seorang drebar bertauliah maritime cam ko.
    cpat cpat apply!

    ReplyDelete
  2. peng. mungkin rezeki tu tak datang bergolek sbb dia datang sliding kot? kalau setakat nak kejar mmg tak sempat la. cuba mu pakai roller blade tengok? kot2 laju sket?

    ekekekekeee! mesti apeng bengang. ahaha!

    ReplyDelete

rindukan sayer??hubungi sayer di YM..rindu lah sangat...kah3