arini bape haribulan ek??

Monday, June 29, 2009

No Harm Trying....

29th June 2009 – 1740 hrs

Aku kini lepak kat Oldtown White Coffe Ampang..stenbai jela kuar RM 7 lebey satgi kesan daripada peng-order-an Ice Blended Hazelnut kegemaranku..haha..siap promote beb..

Bukan pasal oldtown sebenarnye yang aku nak cerita kat korang sume tapi pasal benda laen..tadi pagi aku check email macam biasa..tengok ape email yang malaysiancareer.com bagi kat aku..ader atau tak vacancy yang suits ngan qualification aku..skali…bace-bace sume..tengok2…ader satu tempat nak pakai orang..Eksekutif Penyelidikan…ape jadah nyer tuh? Aku terus jadik excited..sebab requirement yang dia nak sesuai ngan aku..

Organisasi : Yayasan Ilmuwan (located at Setiawangsa)
Jawatan : Eksekutif Penyelidikan
Kelayakan Akademik & Kelayakan : at least Ijazah Sarjana Muda..penguasaan Bahasa Melayu &
Bahasa Inggeris yang baik…minat yang tinggi dalam bidang
penyelidikan dan penulisan akademik
Taraf Jawatan : Tetap


Aku jadik teruja..tapi amendenyer Yayasan Ilmuwan tuh?? Aku terus bukak Google..search ape yang patut…owhhhhh…barula aku paham..in short..yayasan neh kire satu badan NGO yang sedang berusaha ke arah memartabatkan standard keilmuan orang timur secara umum dan orang Melayu secara khusus.. (kalau explanation aku ni salah aku akan betolkan later).
Aku seronok..(walaupun bukan keje kat situ lagik..hahaha)..sebab…maybe ni salah satu tempat katne aku ley tingkatkan lagi tahap diri aku dalam bidang keilmuan terutamanya maritime..sebab aku sure..tak ramai orang kiter (bukan sahaje Melayu tapi bukan Melayu jugak) yang involve directly dgn bidang maritime…aku kene teruskan cita2 aku..biarpun aku kini bukan lagik seorang pelaut..tapi aku still nak sumbangkan sesuatu dalam bidang kelautan..indirectly memajukan Negara aku yang tercinta..Malaysia…
PERGHHHHH!!!! Giler betol cita2 aku neh…mampukah aku??? Aku terdiam sat…berpikir…lantas…satu benda terlintas dalam kepale otak aku..”No harm trying”….aku pinjam ayat neh dari tyrah…keh3…tengkiu tyrah..lawyer yang loyar buruk..wakakaka…

Membebel plak aku..oke3..sambung…abes jek baca..berangan..termenung…aku terus kuarkan sume ‘gadget’ perang aku…aku setelkan resume…print2..binding2…masuk dalam sampul…aku start kete..terus pi Setiawangsa…(da bese pi pun aku sesat..bongek)…aku picit loceng pintu opis Yayasan Ilmuwan tuh..aku pass resume aku pada sorang budak perempuan yang keje kat situ…

Mase pass tuh..sempat aku tanyer…”err…ramai tak orang apply???” dia sengeh2..gelak2…dia kate..”Vacancy neh baru jek advertise semalam…takpe..nanti apapehal kami contact via email ek..” jawabnyer sambil senyum manis…aku pun..ye tak ye gak..sebok2 lak aku nak taw ramai orang apply ker tak…aku pun cakap time kaseh..aku blah..dengan seribu harapan aku melangkah…aku memandu pulang dengan penuh doa…moga application aku datangkan hasil kali neh…kalo tak dapat???takpe…no harm trying…keh3…aku pun terus berangan..sampai la skang ni aku berangan…di meja A18 Oldtown White Coffee Ampang…..

**rajin2 la korang tengok Yayasan Ilmuwan tuh ape ek…bes gak tempat tuh…martabatkan ilmu beb ;p

4 comments:

  1. sgt besh.. wish u all the best.. bnyk bdn NGO ni tp x rmai yg tau dan explore psl 2..

    ReplyDelete
  2. bile lak nak lepak oldtown kinrara nih, lame da xturun sini,hahahaha ;p

    ReplyDelete
  3. bro, boleh share mana jumpa info on YI (bukan iklan tu)?

    ReplyDelete
  4. fuh fuh... *doa*
    smoga dapat la yek.
    (tak sabar neh.. KFC, Mekdi dan segala mak nenek yg ko janjikan nak blanje aku. hikhik.)

    ReplyDelete

rindukan sayer??hubungi sayer di YM..rindu lah sangat...kah3