arini bape haribulan ek??

Wednesday, June 24, 2009

MIMA...what the heck is dat??

assalamualaikum...dan salam sejahtera....

hye sumer...ape khabar?? bertemu lagi kiter di dalam rancangannnnn (stenbai jerittt...) Blog Sengal Itu Indaaaaahhhhh...!!!! (bekgraun sound budak jerit2..)
perghh..giler betol anganan ku ini...oke3...fokus-fokus...nak cite ape kali neh...

hmmm..aku rase nak cite sket pasal maritim...aku mayau kat alam maya tadi...aku pun bukak website MIMA yang da bertahun aku tak bukak...ape kejadah nyer MIMA tu...bukan kuih taw..dan bukan juge amoi cun atau mamat ensem untuk ditatap mata...tapi...Maritime Institute of Malaysia...
ape bendenyer MIMA neh??haa...meh sini aku kasik taw...

MIMA ni kirenye policy research institute set up by Malaysian Government ar...aku sure ramai Malaysia citizen (citizen ker citizens ek??belasah jela..haha) tak taw banyak pasal maritime industry..so, untuk increase korang punye awareness ke arah kelautan neh..ushar2 la web neh..ley tahan gak ar info kat sini..maklum laa..research institute la katekan..sumer maritime matters affecting Malaysia dia ader cite kat sini..syok gak wooo..bagi mereka yang minat laa..untuk yang tak berape nak minat..assume jela your visit to this web as one of your knowledge ammendment..haa..ntah ape bahase aku bubuh...aku men belasah jek BI neh...nak pandai kene la lousy english dulu...aight??? ;p

ni ha link MIMA...rerajin la bukak...sedikit sebanyak dapat la korang taw ape yang ader kat laut Malaysia neh sebenarnye...and indirectly dapat la korang agak-agak ape keje yang aku wat dulu mase aku keje kapal... ;p (is this one of the way to promote myself??hahahahaha...)

here is the link to MIMA website...
http://www.mima.gov.my/Splash_Page.html

oke...selamat menambah ilmu pengetahuan....
adiosssssssss.....

wassalam....and...babai.... ;D

3 comments:

  1. dh skodeng web 2.. jom g mndi laut..

    hahaha.. :p

    p/s: thanks 4 the info dh tau psl maritime akhirnya.. cool.. :D

    ReplyDelete
  2. dulu aku tau laut itu biru (sape entah ajar. hekhekhek)

    skrg aku tau laut tu bukan saja biru... tp mempunyai keluasan. hehe.

    ReplyDelete
  3. gile manicure ko kata aku? hampeh giler ko mubdi... aku bukan setakat gila manicure la... aku mmg gila :| hahahaha.....

    ReplyDelete

rindukan sayer??hubungi sayer di YM..rindu lah sangat...kah3