arini bape haribulan ek??

Sunday, June 21, 2009

fokussssss....fokussssss......

alaaamaaaakkkk....ader habukkkk...sapu2 sket...plastik sampah maner??manerrr???buang sampah neh...berhabuk plak blog neh..marah kawan2...sume neh angkara projek gajah puteh dulukala la neh...hahaha

hmmm...aku melepek kat mapley neh...lyn wifi...aku xtaw apesal lately aku sgt bosan dan stress dok umah..wat tu salah..wat ni salah..aku blur laa ngn future aku...aku dapati amat susah untuk aku teruskan line aku kat darat neh..oh yer..lupe aku btaw..dulu aku dak maritim..aku ader degree management technology (maritime transportation)....takyah berlagak la ader degree...serupe jek...kwn2 aku yg SPM je skg ni pon keje lagik bagus dan berpendapatan lagik tinggi dari aku...tu yang wat aku stress bukan sebab dengki tapi..rase macam..aku neh tak cukup usaha ker..pasrah gak beb...da nampak macam takley nak pakai plak cert aku kat darat neh...adoiyyaii...

tapi..walau camne pon..aku syukur ar..sebab ader kawan2 yang tak putus bagi semangat kat aku..(kalo putus pon bukan aku nampak kan..kah3..) dorang cakap...aku umpama baru menapak...selagi ader usaha..selagi tu rezki akan ader...da macam men nyorok-nyorok plak rezki zaman skang ni kan..hehe..

skang ni kan..keje aku hari2 carik carik carik keje...carik dan apply laa...da macam ayam carik cacing plak dah rasenye..tapi ayam tak apply cacing..dorang carik jek...jadik makanya..aku tak sama ngan ayam laa..keh3...

aku harap..usaha aku ni akan ader hasil ar...aku hampir2 tak tahan neh...cita-cita aku lom tercapai...aku "jaki" ngan member2 aku yang da dapat kerja...bukan jaki ape...aku jeles dengan tahap kefokusan mereka yang tinggi..bukan macam aku yang pernah dan maybe sedang lose focus..takpelaa...aku taw rezki aku lom tiba...juz aku kene sabar dan usaha sehabes baek....aku da bosan dengar orang sound aku takde fokus...aku sedar..ader betolnyer..kalo tak takkan dorang cakap camtu..aku tadah jela..tapi aku taw aku tengah usaha...kepada orang yang sound aku lebey2 tuh...tunggu dan lihat jela...once aku dapat ape yang aku nak...aku akan wat korang terduduk tengok kejayaan aku....

pergghhhh...giler ayat aku neh...carik gado ker??jgn salah paham oit...aku juz nak motivate diri aku yang lom nampak hala tuju ni lagi jek...maybe dulu aku da silap wat keputusan yang membuatkan aku tak dapat macam ape yang orang len dapat...ape keputusan aku yang silap tuh??nanti aku explain other next or next next next post la ek...hehe..yang penting...skang neh..aku kene tingkatkan tahap ke-fokus-an ku... ;P

maap lah andai post ini bosan...member aku cakap...tujuan blog adelah untuk taip jek apapepon...jadi..aku taip laa...tugas korang..bace..pastu komen..dats all...

oke3...aku baru order nasik goreng..nak makan jap...chiowwww ;D

4 comments:

  1. penat aku luahkan perasaan nasik goreng yg ko mintak...chaittt ko flora... :))

    ReplyDelete
  2. ko nk smbg study ke keje pasni??

    p/s : aku x jd study phg.. msuk kt area kl sje.. maka buley g enjoy2.. :p

    ReplyDelete
  3. nak fokus pi focuspoint laa

    rilek je brader. gua yg ade phd neh pon slambe je keje alam flora. cukup makan apa. cuma kene samak tangan btol2 laa dulu.

    oh ye. utang menimbun. ko ade utang? kalo ko bukan org sebesi berani cam aku menambahkan koleksi utang, ko jgn riso. ade laa rezki ko tu nanti...

    sama2lah kita bertekad mencuri wifi di sekeliling kita ye...

    ReplyDelete

rindukan sayer??hubungi sayer di YM..rindu lah sangat...kah3